Wellcome to Vargvind

Pleace click on "2009" and go to the bottom, then You can read our "story" from the past...

News - are here on top.......

Catch the Wind

Catch the Wind
Lingo lead together with Vindsnabbe's Coyote "Cody", fall 2006

Friday, December 20

Tosca - og Cheeak of Alyeska


foto: Sapsuk of Seppala, født 1931, opdrætter Harry Wheeler, ejer Marie Turner, kennel Cold River.

Når jeg kigger nærmere på Alyeska's Sugrut of Chinook' aner er det iøjnefaldende, hvor meget linie-avl, man har benyttet sig af og alligevel eller derved fået en af de vigtigste avls-hanner der har dannet grundlaget for flere vigtige og væsentlige siberian husky' i nyere tid.

Linieavlen har sin baggrund i 4 hunde, 2 hanner og 2 tæver, hvor tæverne er søskende. Så gennem 2 og 3 led har disse 4 hunde' afkom givet Alyeska's Sugrut of Chinook.

Eva "Short" Seeley parrer Tanta of Alyeska med en mere eller mindre ukendt han, Duke, ejet af Leonhard Chapman, opdrættet af Leonhard Seppala.

Ud af dette kuld kommer bl.a. Cheeak of Alyeska og Tosca of Alyeska i 1932.

Tosca parres med Sapsuk of Seppala, '32, og Cheeak parres med Belford's Wolf, '32.

Sapsuk of Seppala er efter Tserko (Swenson import '30) og ud af Dushka, '27. Sapsuk' ejer var Marie Turner, kennel Cold River, opdrætter var Harry Wheeler.

Belford's Wolf er efter Smoky (un) og ud af Tosca, '25, opdrætter Leonhard Seppala. Smoky er med Seppala fra Alaska til New England i '27.

Så vidt vides har Tosca - og Cheeak of Alyeska ingen ældre slægtninge i 3 generationer med Sapsuk of Seppala og Belford's Wolf.

Tværtimod ser det ud til at Duke' tæve og Tanta ikke er i tæt familie heller ikke med Sapsuk og Wolf

Men i Tosca og Cheeak' 5. genneration kommer der hele 2 individer frem som også fremstår i Sapsuk og Wolf' stamtavler.

Det er en importeret tæve (Dolly) og Suggen' far, Ugruk. Ugruk er også far til en anden vigtig avls-tæve Shika som er mor til Harry.

Det var Harry og Kolyma som gjorde et fantastisk kuld, hvor alle 5 afkom stadig forekommer i mange Siberian Husky' i dag. Her i denne sammenhæng er det Tosca (of Seppala) og Bonzo som indgår i Sugrut' aner. 

Tosca (of Seppala) er mor til Belford's Wolf og Bonzo er far til Dushka, Sapsuk' mor.